Oplichter van Michel uit ‘The Sky is the Limit' krijgt voorwaardelijke straf

Steven S. kreeg gisteren van de correctionele rechtbank in Dendermonde een jaar cel met uitstel en een geldboete van 1.200 euro. Deze straf kwam er nadat hij Michel Van den Brande, bekend van The Sky is the Limit en eigenaar van stellingenbedrijf Kontrimo, voor meer dan 30.000 euro oplichtte.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Antwerpenaar Steven S. is de ex-vriend van de dochter van Van den Brande en was werkzaam bij Kontrimo. Op die manier had hij toegang tot de bankrekening van de familie en schreef hij 30.000 euro over op de rekening van een kennis. Ook haalde hij 5.000 euro cash af van Van den Brandes rekening. Deze aanzienlijke som werd door Steven zelf volledig opgesoupeerd aan zijn gokverslaving.

Olivier W., de kennis op wiens rekening het bedrag werd gestort, was medeplichtig en wordt veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijk en eveneens een boete van 1.200 euro opgelegd. Hij kwam niet opdagen op het proces.

Van den Brande zelf is opgelucht, maar toonde ook begrip voor Steven. “Als hij naar mij was gekomen en mij eerlijk had verteld dat hij een gokprobleem had, zou ik hem hebben geholpen.”

Foto VIER