Oregon gaat de beste marihuanaplant bekronen

De legalisering van marihuana voor recreatief gebruik begint in de Verenigde Staten alledaagse vormen aan te nemen. Zo zal de beste wietplant in de Amerikaanse staat Oregon bekroond worden op de jaarlijkse state fair. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De state fair is een soort van jaarmarkt waarrond allerlei activiteiten georganiseerd worden. Vaak worden er ook wedstrijden gehouden waarbij de lokale landbouwproducten met elkaar vergeleken worden. Sinds marihuana in 2014 legaal is voor recreatief gebruik in de staat Oregon, is het de organisatoren van de markt niet meer dan logisch dat er ook een competitie komt voor de omstreden plant. De structuur, de kleur, het snoeien en de ruimte voor de bloemen zullen factoren zijn die de winnaar bepalen.

Omdat de plant nog steeds omstreden is, zal de tentoonstelling niet zomaar in open lucht gebeuren. Bezoekers die de prijsplanten willen zien, moeten 21 of ouder en zijn. Bovendien zullen de plantjes geen bloemen dragen, zodat niemand een proevertje kan stelen.

"We willen zo het nieuwste gewas van Oregon in de kijker zetten", verklaart Don Morse van de Oregon Cannabis Business Council aan Quartz. "Het maakt deel uit van een leerproces, omdat sommige mensen de plant nog nooit gezien hebben. We willen het gebruik van marihuana niet stimuleren, maar mensen iets bijbrengen over het nieuwste landbouwproduct. Voor de eerste keer kunnen inwoners van Oregon een plant van dichtbij inspecteren", aldus Morse.

Foto Pixabay