Oudste koppel van het land overleden

In het Oost-Vlaamse Lochristi is het oudste koppel van België overleden. Maurice Weewauters (101) en Victorine De Kerpel (96) vierden vorige week nog hun 77-jarige huwelijksjubileum en werden gehuldigd als het oudste Belgische koppel.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

"We zijn echt allemaal onder de indruk", vertelt een zorgkundige van het woon- en zorgcentrum Sint-Eligius aan het Nieuwsblad. “Victorine was vorige week al fel achteruit gegaan en haar dood was geen echte verrassing voor ons. Maurice is haar dan stilletjes gevolgd in de loop van de avond. Hij zei al een tijdje niet veel meer, maar na de viering vorige week waren we toch verbaasd dat hij nog veel besefte. Zo heeft hij het afscheid van zijn echtgenote zeker nog wel bewust beleefd, aldus de zorgkundige. "Hun overlijden heeft ons echt geraakt, maar het is uiteindelijk ook wel mooi om na zo een intens samenzijn op dezelfde dag samen heen te gaan", klinkt het.

Maurice en Victorine zijn bovendien het vierde oudste koppel ooit in ons land.

Foto Pixabay

News

meer News

Spotlight

Lichaamsdelen vermiste Nederlandse gevonden in Brazilië

In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt berichtgeving daarover van Braziliaanse media. Blom verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden, is niet duidelijk.

meer Spotlight