Overleden ‘minikoe’ postuum uitgeroepen tot wereldrecordhouder (foto’s)

Een onlangs overleden ‘minikoe’ uit Bangladesh heeft postuum een wereldrecord op haar naam gekregen. De kleine koe met de naam Rani ging met haar hoogte van 50,9 centimeter viraal op internet en trok voor haar dood duizenden mensen naar de boerderij net buiten Dhaka, waar ze leefde.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Rani kwam vorige maand plots te overlijden, kort nadat haar eigenaren het dier hadden aangemeld bij Guinness World Records. De razend populaire koe zou zijn bezweken doordat er gassen ophoopten in haar maag.

Maandag liet haar eigenaar Kazi Mohammad Abu Sufian echter weten dat het record van kleinste koe alsnog aan Rani is toegekend. De veehouder had meerdere video’s opgestuurd en later ook een rapport dat bevestigde dat de dood van het dier niet onder verdachte omstandigheden had plaatsgevonden.

Guinness bevestigde later in een verklaring dat Rani inderdaad postuum is uitgeroepen is tot de nieuwe recordhouder. Ze heeft Manikyam afgetroefd, een koe uit India. Die had het oude record in handen en was 61 centimeter hoog.

«Gemengde gevoelens»

Het nieuws leverde op de boerderij net buiten Dhaka «gemengde gevoelens op». «We zijn blij dat ze haar verdiende eer heeft gekregen», zei Sufian over wijlen Rani. «Maar tegelijkertijd zijn we erg verdrietig, omdat ze niet meer bij ons is. Haar verzorgster barstte in huilen uit toen we hem het nieuws vertelden.»