P. Diddy wil American Football-team kopen

De tijd dat P. Diddy zich alleen met muziek bezig hield, is al lang voorbij. Nu heeft hij zelfs zijn zinnen gezet op het American Football-team Carolina Panthers uit Charlotte.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

De huidige eigenaar Jerry Richardson heeft de NFL-ploeg te koop gezet nadat hij beschuldigd werd van seksueel wangedrag en racistisch taalgebruik. Sean Combs, zoals de rapper echt heet, ergert zich aan het gebrek aan diversiteit bij de NFL-eigenaars. Door de Panthers over te nemen, wil de hiphop-mogul dan ook geschiedenis schrijven. "Het is tijd voor zwarte eigenaars. Laten we het waarmaken", zegt hij ambitieus op Twitter.

I would like to buy the @Panthers. Spread the word. Retweet!

— Diddy (@Diddy) 18 december 2017

This picture was taken back in 2003. This is God's work. It's time!!

ATTN all @NFL owners, it's time for diversity!! It's time for Black ownership!!

The time is now. Let's make it happen!! pic.twitter.com/zex7LTZ8mn

— Diddy (@Diddy) 18 december 2017

Financieel gezien zal het voor P. Diddy geen probleem zijn om de ploeg te kopen, want hij is al zeven jaar op rij de rijkste hiphopariest ter wereld. Forbes berekende recent nog dat hij een vermogen heeft van ruim 754 miljoen euro.

"Ik wil meedoen"

Toch is de bekende Amerikaan nog op zoek naar mede-investeerders om zijn droom te verwezelijken, en de kans is groot dat hij hulp krijgt van basketballer Stephen Curry. "Ik wil meedoen", reageerde de speler van de Golden State Warriors dolenthousiast op Twitter.

— Stephen Curry (@StephenCurry30) 18 december 2017