Paraplu moet Le Pen en Macron beschermen

Vandaag is het zover, de Fransen trekken naar de stembus om hun nieuwe president te kiezen. Ondertussen worden de twee kandidaten, Marine Le Pen en Emmanuel Macron, beschermd tegen aanvallers door een wel heel bijzonder schild.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

Tienduizenden agenten zijn gemobiliseerd voor het verkiezingsweekend. Marine Le Pen en Emmanuel Macron worden beschermd door elite-agenten van de speciale eenheden van de Franse gendarmerie.

Het meest opmerkelijke instrument waar de agenten over beschikken, is zonder twijfel de kogelwerende paraplu. Die kost zo'n 10.000 euro en kan als wapenschild worden gebruikt. Het is gemaakt uit kevlar. Datzelfde materiaal wordt gebruikt om kogelvrije vesten te maken en kan dus geweerschoten van een licht kaliber afweren. De beschermingsparaplu is ook bestand tegen steekwapens en bijtende producten.

Boekentas

Je zou dit wapenschild kunnen vergelijken met de boekentasjes die de Belgische veiligheidsdiensten gebruiken om de koninklijke familie te beveiligen tijdens uitstappen. Met één zwaai kan de boekentas opengerold worden en daar komt een soort scherm uit dat beschermt tegen aanvallen.