Parrot Rolling Spider: een toegankelijke drone voor iedereen

door
Kevin
Leestijd 2 min.

Na het globale succes van de AR Drone lanceerde Parrot dit jaar het gamma MiniDrones. In dat gamma zitten de Jumping Sumo en de Rolling Spider, twee drones die kleiner maar ook goedkoper en innovatiever zijn. Eerder stelden we je al voor aan de Jumping Sumo, nu is het dus de beurt aan het kleine vliegende monster: de Rolling Spider.

De Rolling Spider is misschien het kleinere broertjes van de AR Drone, maar technologisch is hij minstens even vernuftig. Hij kan vliegen, neemt luchtfoto's en je kan hem besturen vanuit je luie zetel met je smartphone of tablet. Een verschil met de Jumping Sumo en de AR Drone is dat de Rolling Spider verbinding maakt met je mobiel apparaat via Bluetooth Low Energy, in plaats van via wifi. Maar, net zoals alle andere drones van Parrot kan je de Rolling Spider besturen en via de camera live volgen dankzij de applicatie FreeFlight 3, die gratis beschikbaar is voor Android, iOS en Windows Phone.

Eenmaal de verbinding gemaakt is, is de Rolling Spider klaar om op te  stijgen. Met zijn kleine omvang, zijn vederlicht gewicht en zijn beschermende wielen voelt de drone zich als een vis in het water, maar dan in de lucht. Bovendien hoef je geen vlieglessen te volgen om de Rolling Spider te kunnen besturen. Het opstijgen, de landing en de voorgeprogrammeerde acrobatische toeren zijn allemaal uit te voeren met een simpele druk op de knop van de interface van FreeFlight 3.

Met de Rolling Spider van Parrot is vliegplezier met een drone toegankelijk voor iedereen. Beschikbaar in meerdere kleuren en met een zacht prijsje van 99 euro is de Rolling Spider een ideaal cadeau voor groot en klein met Kerstmis.