Piepjonge US Open-winnares verklapt met welke bescheiden ambitie ze aan het toernooi begon: «Werd running joke binnen mijn team»

De nieuwste tennissensatie bij de vrouwen heet Emma Raducanu. De Britse 18-jarige won afgelopen weekend de uitzonderlijke tienerfinale op de US Open. Bij aanvang van het toernooi had ze nooit durven dromen dat het ooit zo’n vaart zou lopen, illustreert de eerder bescheiden doelstelling waarmee ze haar kwalificatiewedstrijd voor de eerste ronde in Flushing Meadows aanvatte.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In een openhartig interview na haar triomf verklaarde Raducanu dat ze haar AirPods verloren was, «drie minuten» voor aanvang van haar kwalificatiewedstrijd voor de eerste ronde van de US Open. Ze begon dan ook aan haar campagne met de ambitie om genoeg prijzengeld te winnen voor een nieuw paar AirPods. In een interview met ESPN vertelde de tennisster hoe die bescheiden ambitie tot een «running joke» uitgroeide binnen haar entourage naargelang ze verder doorstootte in het toernooi.

Drie weken later ziet haar wereld er helemaal anders uit. De Britse tiener staat in de geschiedenisboeken als de eerste kwalificatiespeelster ooit die een grandslam kon winnen. En nog straffer: ze won de titel als het nummer 150 op de wereldranglijst.

En wat die AirPods betreft: met haar winst op de US Open is 2,5 miljoen dollar aan prijzengeld gemoeid, goed voor een scheepslading aan hoofdtelefoons.