Plus-sizemodel wil schoonheidsideaal bij mannen veranderen

In de modewereld had men tot voor kort alleen maar oog voor graatmagere modellen, die bij wijze van spreken leven op een wortel per dag. Langzaam maar zeker komt daar nu verandering in en zien we steeds vaker plus-sizemodellen op de catwalk verschijnen. Eén van hen is Arcadio Del Valle.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

De 30-jarige Amerikaan weegt zo'n 189 kilo, maar is blij met zijn rondingen. "Het maakt helemaal niet uit hoe je er uit ziet", zegt hij. "Ook al heb je een maatje meer, je kan nog steeds verzot zijn op mode en je dromen najagen."

A post shared by Ady Del Valle (@iam_adydelv) on

Ongelukkige jeugd

Toch heeft de jongeman uit Boston niet altijd zo veel zelfvertrouwen gehad. "Je groeit op in een wereld waar de media bepaalt hoe je er eigenlijk uit moet zien. Daardoor krijg je het idee dat je een bepaald gewicht moet hebben. Tijdens mijn jeugd ben ik heel ongelukkig geweest met mezelf", geeft hij toe.

New York Fashion Week

Pas toen Del Valle zal hoe andere modellen mét vrouwelijke rondingen als Tess Holliday een weg timmerden binnen de modewereld, werd hij geïnspireerd om een gelijkaardige carrière achterna te jagen. Met succes, want ondertussen is hij al het gezicht geweest van campagnes bij Asos en Volere. De Amerikaan heeft zelfs al op de catwalk gelopen tijdens de New York Fashion Week.

A post shared by Ady Del Valle (@iam_adydelv) on

Op zijn Instagrampagina post hij ook regelmatig foto's van zijn outfits en fotoshoots, al krijgt hij dan ook vaak gemene opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd. "Mensen zeggen wel eens dat ik mijn lichaam moet verstoppen omdat ik zo veel weeg. Of ze verwijten me dat ik obesitas en een ongezonde levensstijl promoot", gaat het model verder. "Maar het enige wat ik wil doen is mensen aanmoedigen om zichzelf graag te zien, zonder dat ze zich iets aantrekken van hun gewicht, geslacht of handicap."

A post shared by Ady Del Valle (@iam_adydelv) on