Plussizemodel zet bodyshamer op zijn plaats

Een vlucht naar Los Angeles veranderde voor de Amerikaanse Natalie Hage in een vreselijke nachtmerrie. Toen haar buurman gemene berichten stuurde over haar figuur, confronteerde ze hem met zijn onbeleefde gedrag.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Het plussizemodel merkte niet alleen dat haar buurman onophoudelijk begon te zuchten, maar ook dat hij een resem grove berichten over haar figuur stuurde naar een zekere Linda. De man probeerde in het geniep te typen, maar Hage kon toch meelezen. "Hopelijk heeft ze geen Mexicaans gegeten", is één van de botte opmerkingen van Linda. Het antwoord van de buur is nog een graad erger. "Ik denk dat ze een Mexicaan gegeten heeft", zei hij.

A post shared by natalie. (@nataliemeansnice) on

Confrontatie

Uiteindelijk raapte de vrouw haar moed bijeen en sprak ze de man aan op zijn onbeleefd gedrag. Tegelijkertijd besloot ze de confrontatie te filmen. Het resultaat postte ze op Facebook.

In de video is te horen dat het model vraagt of de man wel vaker lacht met dikke mensen. Nogal geschrokken biedt hij zijn verontschuldigingen aan en geeft hij toe dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Toch kon hij het niet laten om haar erop te wijzen dat ze beter niet bij de nooduitgang zit, omdat deze vrij moet blijven. "Ik sport vijf keer per week en ben nu onderweg naar een shoot. Je weet niets over mij, behalve hoe ik eruit zie", reageerde ze ferm.

Dagelijkse kost

In haar Facebookpost benadrukt Hage dat zulke incidenten jammer genoeg dagelijkse kost zijn voor mensen met een maatje meer. "Dit gebeurt niet alleen in een vliegtuig, maar ook in de bus, in de rij in de supermarkt, tijdens concerten of op het internet. Ook al val je niemand lastig, dan nog zijn er mensen die je pijn doen. Het enige wat je kunt, is verdergaan met je leven. Maar dit maakt me woedend en verdrietig tegelijk", sluit ze af.

Er mag geen twijfel over bestaan dat haar boodschap is overgekomen, want de Facebookvideo is al meer dan 1,3 miljoen keer bekeken.