"Pokemon Go helpt tegen diabetes"

De populaire app Pokémon Go kan diabetes type 2 bestrijden. Dat stelt wetenschapper Tom Yates van de universiteit van Leicester.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Yates is gespecialiseerd in internationaal onderzoek naar diabetes. Volgens hem zou de app een uitstekend middel zijn om de ongezonde levensstijl van mensen aan te pakken en zo ook het aantal mensen met overgewicht te laten verminderen.

Eerder toonde een studie van de universiteit van Leicester al aan dat als je elk half uur een wandelingetje van vijf minuten maakt, je je bloedsuikerwaarden en het insuline in je bloed opmerkelijk dalen.

Dankzij Pokemon Go wandelen de 75 miljoen gebruikers vaak meerdere kilometers per dag zonder het zelf goed en wel te beseffen. "Wandelen is een van de meest onderschatte vormen van beweging", stelt Yates. "Het is iets dat de mensen uit de zetel krijgt en laat wandelen. Zo kan het een innovatieve manier zijn om problemen als obesitas en diabetes uit de wereld te helpen."

Erfelijkheid speelt bij diabetes type 2 een belangrijke rol, maar overgewicht en het gebrek aan beweging zijn de grootste boosdoeners.