Pol Van Den Driessche wil Memorial Van Damme naar Brugge halen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Senator en Bruggeling Pol Van Den Driessche (N-VA) lanceert een voorstel om de atletiekmeeting "Memorial Van Damme" naar Brugge te halen. Dat doet hij nu blijkt dat het sportevenement mogelijk niet langer in Brussel kan plaatsvinden door een gebrek aan een atletiekpiste. "Dat mag toch niet het einde betekenen van dit grootse sportevenement met een enorme internationale uitstraling", stelt Pol Van Den Driessche. "Het te vernieuwen Breydelstadion zou straks een ideale locatie kunnen vormen voor de Memorial."

Nu de verhuis van Club Brugge steeds concreter wordt, besliste het stadsbestuur om onderzoek uit te voeren om de huidige site van het Jan Breydelstadion, waar ook Cercle Brugge speelt, en zal blijven spelen, om te vormen tot een multifunctioneel sportcomplex.

"Het lijkt me aangewezen in deze haalbaarheidsstudie zeker ook de mogelijkheden te laten onderzoeken voor de aanleg van een atletiekpiste rond het voetbalveld waarop Cercle Brugge zal blijven spelen. Het zou kunnen dat dit praktisch onmogelijk is, maar het dient minstens ernstig en creatief onderzocht te worden", meent Van Den Driessche.

"Na het verlies van de Ronde van Vlaanderen moeten we uitkijken naar een nieuwe parel aan de sportieve kroon van Brugge. We moeten daarbij ambitie tonen, durven dromen en vervolgens durven doen. Zeer tijdig en attent ageren is daarbij belangrijk."

bron: Belga