Politie kende dader terreurdaad Brussel-Centraal van drugsfeit

Oussama Z., de dader van de mislukte aanslag in Brussel-Centraal met Marokkaanse nationaliteit, was enkel gekend voor een drugsfeit uit 2016, en niet voor radicalisme of terrorisme. Over de aard van de feiten had de burgemeester niet meer informatie.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

De dader van de mislukte aanslag in Brussel-Centraal gisterenavond was gekend bij de politiediensten, maar niet voor radicalisering. Dat heeft de burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, Françoise Schepmans (MR), gezegd. Oussama Z. had in 2016 een drugsfeit gepleegd. Over de aard van de feiten had de burgemeester niet meer informatie. De man was sinds 2013 gedomicilieerd op zijn laatste gekende adres in de Louis Mettewielaan, voegde ze toe.

"Wijk zonder moeilijkheden"

Foto R.V.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een huiszoeking verricht in de woning van de dader, maar Schepmans kon hier geen bijkomende info over geven. "Dit is geen wijk waar vaak moeilijkheden zijn", merkte ze op. "We hebben 20.000 mensen in Molenbeek administratief gecontroleerd en er werd mij geen enkele informatie over hem gemeld." De burgemeester voegde nog toe dat de man gescheiden was, maar meer wist ze niet over zijn familiale omstandigheden.

De politieaanwezigheid in Molenbeek wordt versterkt met een dertigtal bijkomende krachten, in de buurt van het openbaar vervoer waaronder de metro. De komende dagen kan die maatregel nog verlengd worden.

Extra maatregelen voor Werchter

Ondertussen hebben de organisatoren en de veiligheidsdiensten hebben voor de festivals in Werchter extra veiligheidsmaatregelen genomen. Zo worden er op invalswegen voor het eerst betonblokken geplaatst, wordt bij noodsituaties het waarschuwingssysteem B-alert ingezet en werden ook medewerkers op campings en parkings vooraf gescreend. Ook veiligheidsmaatregelen voor Genk on Stage worden opgetrokken.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight