Politie onderzoekt opnieuw de moord op Tupac na tv-interview

Ruim twintig jaar na de moord op rapper Tupac Shakur gaat de politie een nieuw spoor onderzoeken. De aanleiding is een interview met een gangster in het televisieprogramma ‘Death Row Chronicles'. "Het wordt tijd om de waarheid te vertellen, ik heb niets meer te verliezen."
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

In het interview beweert Keffe D dat hij samen met zijn neef Orlando Anderson in de auto zat, toen deze de fatale schoten loste op de rapper. Anderson zou wraak hebben willen nemen omdat Tupac en zijn crew hem een paar uur voordien in elkaar hadden geslagen. "Vroeger zou ik dit nooit hebben opgebiecht, maar nu dat ik kanker heb, valt er niets meer te verliezen."

Woedende fans 

Fans van Tupac zijn woedend en willen nu dat Keffe opgepakt wordt door de politie voor medeplichtigheid. Ze stelden zelfs al een petitie op, maar veel gerechtigheid lijkt er voorlopig niet te komen. "We zijn ervan bewust dat er verklaringen over de zaak Tupac zijn afgelegd in een interview”, aldus een woordvoerder tegenover tv-station Fox 5 Vegas. “Als gevolg daarvan hebben we de afgelopen maanden opnieuw gekeken naar de zaak in z'n geheel. Berichten dat er daardoor een arrestbevel is uitgeschreven, kloppen echter niet. Dit blijft een open moordzaak." Anderson zelf overleed twee jaar na de dood van Tupac in een andere schietpartij.

In scène gezet 

De dood van de rapper deed al heel wat tof opwaaien. Zo werden veel collega-muzikanten zoals Suge Knight en Notorius B.I.G. aangewezen als potentiële moordenaars. Fans geloofden dan weer niet dat de muzikant echt dood was en zijn er nog steeds van overtuigd dat hij zijn dood in scène heeft gezet.

In a new Documentary "Unsolved" Keffe D confesses to being inside the car when his nephew opened fire on #Tupac Shakur. Now, outraged fans are calling for @LVMPD to arrest Keffe D for accessory to murder. 

Look for details on @News3LV tn at 5! pic.twitter.com/HGLhZj9LA9

— Gabby Hart (@GabbyNews3LV) July 3, 2018