Politie pakt bagagedief op dankzij bezoek aan prostituee

De politie van ‘Amsterdam Centrum-Burgwallen' plaatste een opvallend bericht over een arrestatie op Facebook. Een agent spotte een gezochte bagagedief in de wallen, bekend om de vele bordeels. Omdat zijn handlanger er niet bij was, besloot de politie hem eerst zijn bezoek aan de prostituee te laten afronden en hem daarna te volgen. Met succes!
door
Janne
Leestijd 2 min.

“Toen een collega van het Prioteam één van de twee verdachten een dame van lichte zeden zag bezoeken, herkende hij de man als de gezochte crimineel die bagage had gestolen op het Centraal Station van Amsterdam”, opent het bericht.

“Dit deed hij echter niet alleen, maar zijn handlanger bevond zich op dat moment niet in het wallengebied”, gaat het verder. Daarop besloot de politie om de dief eerst ‘zijn ding' te laten doen, in de hoop dat de verdachte nadien wel terug richting zijn kompaan zou gaan.

Totaal verrast

“De verdachte werd uiteindelijk naar het Centraal Station gevolgd, waar de man een trein nam naar Weesp en vervolgens naar Bussum ging. In Bussum stapte hij uit en liep hij direct een hotel binnen. Toen het team eenmaal toestemming kreeg om de hotelkamer te betreden, trof men daar ook de tweede gezochte verdachte aan. Beiden lagen inmiddels al op bed en werden totaal verrast”, lezen we verder.

De twee heren werden aangehouden en mogen het weldra gaan uitleggen bij de rechter. Of hoe een bezoekje aan een dame van lichte zeden je behoorlijk kan nekken… als je een gezochte crimineel bent.

Bron: Zita.be