Politie redt man van 'stalkend' varken

De politie van Detroit is dit weekend uitgerukt voor een man die achtervolgd werd door een varken. Het dier begon de man te stalken om half zes 's morgens en werd door de agenten opgepakt en meegenomen naar het kantoor.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Soms zijn de meest absurde verhalen waar. Dat zullen van de vrienden en familie van enkele agenten uit het Amerikaanse Detroit in de toekomst ondervinden. In de nacht van vrijdag op zaterdag liep er in het plaatselijke politiekantoor een oproep binnen van een man die naar eigen zeggen achtervolgd werd door een varken. Door het nachtelijke uur van het telefoontje dachten de agenten eerst dat alles een gevolg was van de actieve verbeelding van een dronkelap. Maar ter plaatse aangekomen, bleek de waarheid nog absurder dan de verbeelding.

Ritje naar het kantoor

Het 'slachtoffer' was helemaal niet dronken en wist niet goed wat te doen. Hij was net aangekomen met de trein en een varken bleef hem al een tijdje op de hielen zitten. Een van de opgeroepen agenten zag geen andere oplossing dan het dier op de achterbank van het patrouillewagen te wurmen. Daarna ze zijn naar het politiekantoor gereden, waar het varken even in de hondenhokken kon verblijven, meldt Click On Detroit. Later is de eigenaar van het dier de stalker komen oppikken.