Politie: "Stop met bellen voor uw gestolen wiet!"

De politie van Pasco County in Florida is het beu dat ze herhaaldelijk oproepen ontvangen van een man die de diefstal van zijn wiet wil aangeven. In een video op Twitter is te zien hoe de politie contact maakt met de vervelende beller.
door
alain.narinx
Leestijd 2 min.

De beller had herhaaldelijk de politie gebeld om de diefstal van zijn wiet aan te geven. In de onderstaande video neemt politie-inspecteur Neal Zalva contact op met de beller.

 

Someone called dispatch because his weed was stolen. Deputy Zalva is making contact. #TweetAlong pic.twitter.com/eDTZv8YhiD

— Pasco Sheriff (@PascoSheriff) 13 oktober 2019

 

In de Twitter-video verklaart inspecteur Zalva dat hij de man heeft opgebeld om hem te vragen te stoppen met bellen voor zijn gestolen wiet. Zalva heeft de video op Twitter geplaatst om burgers bewust te maken van wat zich allemaal achter de schermen afspeelt bij de politie.

Geluk

De beller komt er al bij al goed van af. De politie heeft geen proces-verbaal opgemaakt en zal hem ook niet aanhouden, bevestigt politiewoordvoerder Kevin Doll. "We willen enkel dat hij stopt met bellen", klinkt het.

Nog steeds verboden

Het recreatief gebruik van cannabis-producten is verboden in Florida. Ook in België is dat het geval, al wordt er aan recreatief gebruik (maximum 3 gram wiet of één plant) door meerderjarigen de laagste vervolgingsprioriteit gegeven. Het gebruik van cannabis door minderjarigen of in aanwezigheid van minderjarigen wordt wel streng vervolgd.