POLL: Wie is de mol na de vierde aflevering vol bedrog?

Na vier afleveringen beginnen de kandidaten meer en meer inzicht te verwerven in 'De Mol'. Om alles ook als kijker op een rijtje te houden, doen we hieronder het relaas. Opgelet: spoiler alert!
door
Timmy
Leestijd 2 min.

Op de achtste ochtend van hun verblijf in Zuid-Afrika rijden de deelnemers naar de plek waar een nieuwe fysieke proef op hen wacht. Ze moeten dertig kilometer fietsen naar de kampeerplek waar ze de nacht zullen doorbrengen. Onderweg krijgen de kandidaten drie opdrachten met de keuze of ze voor geld of meer comfort spelen.

De mollenjagers beslissen dat Hans achterop rijdt tijdens de fietstocht. Hij krijgt een rode lantaarn, waardoor hij nooit mag stoppen, gemiddeld tien kilometer per uur moet rijden en geen enkele kandidaat achter hem mag rijden. Gebeurt dat toch, gaat er geld uit de pot. Hans bevindt zich als potentiële mol dus in een goede positie om de proef te doen mislukken door traag te trappen.

Mannenproef

Foto Vier

Annelies en Eline geven op voor ze aan de eerste opdracht komen waardoor meteen duizend euro verdwijnt. Deden ze het met opzet of is hun conditie niet top? Ondertussen bereikt Davey als eerste de opdracht en kiest voor het geld. De houtbewerker moet boomstammen in vieren kappen, maar dat lijkt geen makkie. "Ik heb nog nooit hout gekapt", bekent hij zelf. Liegt hij of niet?

Bij de tweede opdracht kiest hij opnieuw voor het geld. Met behulp van zijn fietsketting moet Davey een sleutel naar beneden halen. Sam schiet hem te hulp en samen slagen ze in de opdracht. Hans komt in tussentijd gevaarlijk dichtbij, maar Davey krijgt als motorfreak zijn ketting niet hersteld. Mooi geprobeerd, Davey! Sam blijft achter met de kapotte fiets en wordt net als de dames uitgesloten.

Scrabble en struisvogels

Foto Vier

Verder in de uitzending geeft 'moeke' Annelies zich meteen op om te scrabbelen. Samen met Robin, die graag scrabbelt, verliezen ze hun partij tegen presentator Gilles De Coster. Knap staaltje mollenwerk, Robin?

De letters waren op eieren geschreven en lagen verspreid in een doolhof met struisvogels. Er zat ook een gouden exemplaar tussen, waaraan een proef vast hing voor persoonlijk geld. Hans vindt het ei gemakkelijk, maar zijn medekandidaten werken hem tegen in de laatste opdracht. Vreugde alom wanneer de groep wint en ze 3.000 euro ophalen.

Dat geluk blijft niet duren, want opnieuw moet afscheid worden genomen van een deelnemer. Niemand had ooit verwacht dat Bertrand, die zich als eerste opgaf voor de test, meteen naar huis zou worden gestuurd.