POLL: Zoektocht naar De Mol wordt spannend

Het slachtoffer van de vijfde aflevering van De Mol is ten onder gegaan door zijn tunnelvisie. Daarbij viseer je maar één persoon als mol. Als je de uitzending nog niet gezien hebt, stop je best met lezen: spoiler alert!
door
Timmy
Leestijd 1 min.

Foto VIER

In een eerste proef zitten Hans en Davey in een wagen met acht navigatiesystemen. Elk van hen heeft een andere bestemming en is ingesteld in een andere taal. Hun medekandidaten helpen door ondertussen Zuid-Afrikaanse woorden te vormen. Bij elk juist woord mogen ze drie minuten in zeven woordenboeken neuzen. Zo kunnen Davey en Hans de juiste GPS behouden.

Verrassend genoeg heeft Annelies deze proef haar bril bij. Het begint op te vallen dat ze in andere afleveringen haar bril vergat. En Robin, die in verbinding staat met Davey en Hans, wil de telefoon niet afstaan. Hij kan perfect mollen door woorden fout uit te spreken. Na een goede afloop is het Sam die voor de nodige hilariteit zorgt: "Seg he, hoerenchance!" Hij bedoelt gewoon dat ze veel geluk hebben gehad.

Foto VIER

Als beloning mogen de partners en familieleden van de mollenjagers op bezoek komen. Om tot bij hun gekooide geliefden te komen, moeten de kandidaten eerst een mijnenveld oversteken. Dat doen ze door juist te antwoorden op tien meerkeuzevragen. Bij een foute beslissing gaat er een stofbom af bij de partners en familie. Annelies maakt zich verdacht. Ze houdt van quizzen, maar weet niet dat het schilderij 'Déjeuner sur l'herbe' van Manet is.

Op haar beurt stelt Eline zich verdacht op bij de laatste opdracht. Tot nu toe was de politie-inspecteur een vrouw die zich niet naar haar beroep gedroeg. Tijdens de hongerspelen van De Mol wil ze koste wat het kost de vrijstelling van Davey afsnoepen, maar ze slaagt daar niet in.

Arrivederci Hans

Hans begon later met het spel, maar heeft zich na vier eliminaties dan toch laten strikken. De mollenjager liet zich door zijn vrouw misleiden. Zij vertelde hem dat een kandidaat vreemd gedrag vertoonde. Hij nam het zekere voor het onzeker en gokte op die persoon, maar na de vijfde uitzending is het nu echt 'Arrivederci Hans'.