‘Power Rangers' wordt 18+ in Rusland

Na ‘Beauty and the Beast' is er in Rusland opnieuw ophef ontstaan over een film. Deze keer staan de autoriteiten in rep en roer door de nieuwe ‘Power Rangers'.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

In de prent geeft de gele Power Ranger, gespeeld door Becky G, toe dat ze twijfelt over haar geaardheid. Dat leidde prompt tot verontwaardiging bij het homofobe parlementslid Vitaly Milonov. Hij vindt dat de film verboden moet worden in de cinemazalen.

Uiteindelijk heeft de Russische filmcensuur besloten om ‘Power Rangers' de rating 18+ te geven. Daarmee doen ze er dus nog een schepje bovenop, want enkele weken geleden kreeg de beroemde Disneyfilm ‘Beauty and the Beast' nog de rating 16+, nadat het mannelijk personage Le Fou heimelijk gevoelens heeft voor zijn vriend Gaston.

Maleisië

Aanvankelijk werd gedacht dat de nieuwe 'Power Rangers' ook voor problemen zou zorgen in Maleisië, net als met 'Beauty and the Beast'. Maar die vrees bleek ongegrond. Deze week werd groen licht gegeven voor de release van de film. In ons land gaat ‘Power Rangers' op 5 april in première.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight