PSG draait onherkenbaar Barcelona horendol

Na een knalprestatie tegen FC Barcelona staat Paris Saint-Germain met meer dan anderhalf been in de kwartfinales van de Champions League. De Catalaanse grootmacht kreeg in het kolkende Prinsenpark een beschamende 4-0 om de oren.
Maarten

Bij de thuisploeg mocht Meunier van trainer Unai Emery in de basiself opdraven. Met Neymar als rechtstreekse tegenstander beloofde het vooraf een zware avond te worden voor de Rode Duivel, maar dat bleek bijzonder goed mee te vallen. Vanaf de aftrap was het al Paris Saint-Germain wat de klok sloeg. De Fransen duwden meteen het gaspedaal in en Barcelona kon niet anders dan zich terugplooien op de eigen helft.

Het openingsoffensief van PSG leverde al snel een handvol kansen op. Zo moest doelman Ter Stegen in de eerste minuten van de match een paar keer de meubelen redden. Na ruim een kwartier spelen gaf de Duitser zich toch gewonnen op een vrije trap van Di Maria.

Het Prinsenpark ontplofte en zou voor de rust niet meer stilvallen, zeker toen Draxler vijf minuten voor de pauze de voorsprong verdubbelde. Op aangeven van Verratti knalde hij de 2-0 in doel. En Barcelona? Dat voetbalde in de eerste helft welgeteld één grote kans bij elkaar. PSG-doelman Trapp liet zich echter niet verrassen door de poging van Gomes.

Wie in de tweede helft een reactie verwachtte van de Catalanen, kwam bedrogen uit. Terwijl een onherkenbare Messi met zichzelf en de bal worstelde, was het zijn landgenoot Di Maria die de show stal. Met een heerlijke krulbal van buiten de zestien zette hij het stadion nog voor het uur andermaal in lichterlaaie.

Barcelona was duidelijk van slag en leek niet in staat om terug te knokken. Zo kon de thuisploeg op zoek gaan naar een vierde goal en die kwam er ook. Na een knappe rush deponeerde Meunier het leer bij Cavani, die geen seconde twijfelde en Ter Stegen fusilleerde.

In het andere duel won Benfica met het kleinste verschil (1-0) van Borussia Dortmund dankzij een doelpunt van de Griekse spits Mitroglu. Morgenavond staan er opnieuw twee heenwedstrijden uit de achtste finales op het programma. Dries Mertens is met Napoli te gast bij Real Madrid, terwijl Bayern München het bezoek krijgt van Arsenal.