Pure chocolade heeft hetzelfde effect als cannabis

Ben je op zoek naar een gelukzalig gevoel, pak dan gerust nog een beetje extra donkere chocolade. Uit nieuw onderzoek van University College London blijkt namelijk dat mensen die regelmatig het donkere snoep eten, minder kans hebben om in een depressie te raken. Dat komt onder andere door "het psychoactieve ingrediënt in chocolade dat hetzelfde euforische gevoel oproept als cannabis", schrijft DailyMail.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Voor het onderzoek werden meer dan 13.000 mensen ondervraagd over hun chocoladeconsumptie en de symptomen van depressie. Mensen die vaak donkere chocolade eten, leken minder tekenen van een klinische depressie te vertonen. De mensen die melkchocolade en witte chocolade aten, vertoonden niet minder symptomen.

Deze resultaten betekenen echter niet dat pure chocolade de manier is om een klinische depressie te genezen, zeggen de onderzoekers. Om erachter te komen of dat mogelijkheid zou zijn, is verder onderzoek nodig.

Minder eetlust

Pure chocolade bevat volgens de onderzoekers wel een aantal psychoactieve ingrediënten, waaronder anandamide. Deze stof zorgt voor een euforisch gevoel dat lijkt op het gevoel dat je van cannabis kunt krijgen. Ook zitten er in deze donkere chocola veel antioxidanten. Dat zijn stoffen die ontstekingen tegengaan. Sommige wetenschappers denken dat die gelinkt kunnen worden aan een depressie.

De onderzoekers van University College London geven toe dat hun conclusie niet waterdicht is. Door depressie kan de eetlust flink afnemen. Het kan dus zijn dat de mensen die symptomen van depressie vertonen, simpelweg minder eten, en dus ook geen pure chocolade.

Bron: Metro Nederland

News

meer News

Spotlight

Delen van broncode Twitter gelekt op internet

Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

meer Spotlight