Rechtszaken tegen Jan Fabre en Bart De Pauw gaan binnenkort van start

In het nieuwe gerechtelijke jaar staan een aantal mediatieke rechtszaken gepland in de provincie Antwerpen. Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt in september de zaak tegen kunstenaar Jan Fabre ingeleid en een maand later staat televisiemaker Bart De Pauw terecht in Mechelen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Op 21 september wordt voor de correctionele rechtbank van Antwerpen de zaak tegen kunstenaar en theatermaker Jan Fabre ingeleid. Hij wordt ervan verdacht twaalf werknemers van zijn dansgezelschap Troubleyn te hebben gepest, geweld aangedaan of ongewenst seksueel benaderd. Hij moet zich ook verantwoorden voor het aanranden van één persoon. Het onderzoek startte na de publicatie van een open brief waarin (voormalige) dansers/werknemers allerlei wantoestanden hadden aangeklaagd.

In het gerechtshof in Mechelen wordt op 13 en 14 oktober het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw gepleit. De Pauw wordt beschuldigd van belaging en elektronische overlast. Negen vrouwen, waaronder enkele bekende actrices, en het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen stelden zich burgerlijke partij.