Recordaantal jongeren kiest voor hoger onderwijs

Een recordaantal jongeren heeft zich vorig jaar ingeschreven voor het hoger onderwijs in Vlaanderen. Vooral Handelswetenschappen en Rechten waren populair.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Er werden bijna 2.400 inschrijvingen meer dan vorig jaar genoteerd, wat het totaal brengt op 239.152. Dat blijkt uit het jaarlijks rapport van Ahovoks, het Agentschap Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen.

Handel zit in de lift

Bij de professionele opleidingen zijn er beduidend meer inschrijvingen voor Handelswetenschappen en bedrijfskunde (+1.189 studenten), voor Industriële Wetenschappen en Technologie (+447 studenten) en voor Architectuur (+132 studenten). Het studiegebied Onderwijs en Gezondheidszorg tekende minder inschrijvingen op.

Bij de academische opleidingen is Rechten, notariaat en criminologische wetenschappen (12.125 inschrijvingen) de populairste richting, gevolgd door Economische en toegepaste economische wetenschappen (11.499 inschrijvingen) en Industriële wetenschappen en technologie (10.403 inschrijvingen). Ook in het hoger kunstonderwijs stijgt het totaal aantal inschrijvingen (+3,63% of +242).

Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) liet nog weten dat al 12.000 jongeren de Columbus-proef hebben ingevuld, die hen helpt bij de studiekeuze voor hogeschool of universiteit.

News

meer News