Red Bull zoekt beste ‘Street Fighter'

Komende zaterdag organiseert Red Bull een toernooi om te bepalen wie de beste Belgische speler is van ‘Street Fighter V'. De winnaar zal ons land vertegenwoordigen op een internationale wedstrijd in Parijs in november.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

In de Brusselse bokszaal Emergence XL zullen het deze zaterdag niet de vertrouwelijke boksers zijn die met hun gekreun de ruimte vullen, maar wel digitale replica's van hen. Red Bull gaat daar met de Red Bull Kuminte namelijk op zoek naar de beste Belg in ‘Street Fighter V'. In totaal zullen 64 gamers het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie de beste van ons land is. Onder hen onder andere NightCross, Takamura, Kenpachi, Sinpawks, allemaal bekende namen in het e-gaming-circuit. De befaamde Mr QuaRaté zal de avond in goede banen leiden en YouTube-sterren Kastiop en de Franse At0mium springen ook even langs.

Last Chance Qualifier

Het is de vierde keer al dat Red Bull de internationale wedstrijd organiseert, maar voor de eerste keer kent die ook een kwalificatietoernooi in ons land. Dat betekent dat de winnaar van zaterdag doorstoot naar de Last Chance Qualifier in Parijs, om met zijn of haar favoriete personage de eer van België te verdedigen. De Belgische winnaar zal daar een van de 256 spelers zijn die strijden voor een plaats bij de Final 16.

News

meer News