Regering bespaart 400 miljoen op pensioenen ambtenaren

De regering-Michel heeft bij de onderhandelingen over de begroting en de taxshift afgesproken om tegen het einde van de regeerperiode 400 miljoen euro te besparen op de ambtenarenpensioenen. Dat blijkt uit de begrotingsnotificaties.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Zo is het de bedoeling definitief komaf te maken met de regeling waardoor gewerkte jaren van veel ambtenaren zwaarder doorwegen dan de gewerkte jaren van werknemers. Daardoor moesten ambtenaren nu minder dan 45 jaar werken om recht te hebben op een volledig pensioen, schrijft De Tijd.

Ook tellen studiejaren van ambtenaren op termijn niet meer mee voor het berekenen van het pensioenbedrag. Ambtenaren die hun studiejaren wel in rekening willen brengen, zullen net zoals werknemers en zelfstandigen moeten betalen. Eerder besliste de regering al dat ambtenaren hun studiejaren op termijn niet meer kunnen meetellen om vervroegd met pensioen te gaan.

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) bevestigt de besparingsplannen, maar benadrukt dat er nog onderhandelingen volgen met de sociale partners.