Rendez-vous Café geopend voor singles

In tijden van Tinder, Twine en andere online dating apps, wordt er nostalgisch teruggekeken naar de periode waarin we gewoon op café gingen om onze prins en zijn witte knol te ontmoeten. Het Century Center lanceert daarom vandaag het pop-up Rendez-vous café voor singles.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Het Antwerpse shoppingcenter Century Center en de online datingsite Rendez-vous.be sloegen de handen in elkaar om gedurende drie dagen het Rendez-vous Café te organiseren. Vandaag en de komende twee dagen wordt de horecazaak ‘Big Apple' omgetoverd tot het een café voor singles.

«Het café moet een ontmoetingsplaats worden voor vrijgezellen die nieuwe mensen willen leren kennen. Maar de hoofdfocus van het café zijn wel de speeddatingsessies die georganiseerd worden», vertelt Anthony de Bruyn, marketeer voor Century Center.

Populair bij 50-60 jarigen

Tijdens een speeddatingsessie ontmoet je minstens vijf andere vrijgezellen van jouw leeftijd, met wie je een gesprek van zo'n vijf minuten voert. «Ons doelpubliek zijn singles tussen 30 en 60 jaar, maar we merken dat de speeddatingsessies vooral populair zijn bij 50 tot 60-jarigen.» De marketeer reageert alvast niet verrast.

«De opkomst van Tinder zorgt ervoor dat jongere generaties op een andere manier speeddaten. De oudere deelnemers willen eerder gewoon een leuke avond beleven in een fysieke omgeving.»

Taboe

Het doel van het Rendez-vous Café is het fenomeen dating uit de taboesfeer te halen. «Vandaag de dag heerst er een maatschappelijke druk om een bepaald stappenplan te volgen. Zo moet je gaan studeren, en wordt er verwacht dat je tijdens je opleiding de man of vrouw van uw leven tegen het lijf loopt. Ook over de manier waarop je iemand leert kennen, bestaat er een stereotyp beeld. Idealiter gebeurt dit op café of als je met vrienden op stap bent. Rendez-vous.be wil duidelijk maken dat het niet zo moet, en dat je dat stappenplan niet moet volgen.»

Zeker in de Valentijnsperiode, is deze korte pop-up actie een knipoog naar singles. «Ook zij kunnen een leuke, gezellige avond beleven deze periode, zonder de stempel te krijgen van ‘iemand die niet van straat geraakt' of ‘iemand die hopeloos op zoek is naar een partner'.» 

(ldc)

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight