Rode Duivels - Mousa Dembélé en Thomas Meunier ongeveer een week buiten strijd

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mousa Dembélé (kuit) en Thomas Meunier (dij) hebben allebei een kleine spierscheuring en liggen ongeveer een week in de lappenmand. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots laten optekenen na de training van de Rode Duivels in de Genkse Cristal Arena. "Mousa en Thomas hebben vandaag een MRI-scan gehad en daaruit bleek dat ze allebei een scheurtje hebben", verduidelijkte Wilmots. "Zij raken wel klaar voor de start van het EK", klonk het. Dembélé blesseerde zich in de oefeninterland van zaterdag in Genève tegen Zwitserland, Meunier liep zijn blessure op tijdens de slotwedstrijd van Play-Off I tussen Club Brugge en KV Oostende. "Mousa heeft een scheurtje van 4 milimeter. Erg is dat niet, hij raakt zeker klaar voor Frankrijk. Ook Thomas is een dikke week out maar raakt fit voor de EK-start", verzekerde de bondscoach, wiens selectie op 13 juni zijn eerste EK-duel speelt tegen de Italianen.

Beter nieuws had Wilmots over Radja Nainggolan. De middenvelder van AS Roma sukkelde een tijdje met een scheurtje in de kuit, maar is aan de beterhand en werkte maandag al individueel op training. "Radja moet ik echt intomen, we mogen geen risico's nemen. Met hem gaat het goed, ik wil hem zondag (tegen Noorwegen) zien spelen", klonk het.

Ook Yannick Carrasco ging onder de scanner, maar over hem had Wilmots goed nieuws. De winger van Atletico Madrid had zich als laatste speler bij de selectie gevoegd en beperkte zich maandag tot wat loopwerk. "Met zijn enkels gaat het goed, tegen zondag raakt hij zeker speelklaar."

bron: Belga