Rode Duivels vinden op de valreep nieuw onderdak

Op de laatste dag van de zomermercato zijn nog enkele Rode Duivels van werkgever veranderd. Origi ruilt Liverpool een jaar lang in voor Wolfsburg, Engels verkast naar Griekenland en Cavanda probeert in Luik zijn carrière opnieuw te lanceren.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

De laatste dag van de transferperiode staat altijd garant voor veel beweging. Met het oog op het WK van volgende zomer, kozen sommige spelers voor een club waar ze meer in de kijker zullen lopen.

Dat is zeker het geval voor Divock Origi. De flankaanvaller wordt door zijn moederclub Liverpool een jaar land uitgeleend aan het Duitse Wolfsburg. Daar moet de youngster proberen om veel speelminuten te verzamelen, iets wat hem niet lukte in de Premier League. Origi droeg daar de stempel van invaller en schoof sinds de komst van de Egyptenaar Mohamed Salah naar Anfield nog een plaatsje achteruit in de pikorde. Bij Wolfsburg zal de aanvaller Koen Casteels en Landry Dimata terugvinden.

Stoelendans in Istanbul

Luis Pedro Cavanda is nog zo'n international die op meer tijd in de spotlights hoopt bij een ‘mindere' ploeg. De verdediger wordt door Standard Luik voor één seizoen gehuurd van de Turkse topclub Galatasaray. Daar geraakte de ex-jeugdspeler van de Luikenaars niet van de bank.

In Istanbul zal Cavanda vervangen worden door een andere Rode Duivel: Jason Denayer. De verdediger van Manchester City drong al langer aan op een uitleenbeurt, want Pep Guardiola gunde hem geen plek in de basiself. Denayer speelde eerder voor Galatasaray in het seizoen 2015-2016. Zijn goede prestaties leverden hem toen een selectie voor het EK in Frankrijk op.

Ook Björn Engels heeft nieuw onderdak gevonden. De centrale verdediger verhuist van Club Brugge naar Olympiakos, waar hij een contract voor vier seizoenen ondertekende. De verdediger heeft zijn langverwachte transfer te danken aan Besnik Hasi, de coach van de Grieken en ex-oefenmeester van Anderlecht. Hasi startte in Griekenland al een kleine Belgische kolonie op met de aankoop van Guillaume Gillet en Vadis Odidja.