Rodenbachfonds wordt "Cultuurlab Vlaanderen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Rodenbachfonds heeft vandaag een nieuwe naam en logo voorgesteld: "Cultuurlab Vlaanderen". De vzw, een van de vijf Vlaamse cultuurfondsen, wil met een vernieuwingsoperatie het oubollig imago van zich afschudden. Vandaag heeft het bestuur de nieuwe naam goedgekeurd, waarmee officieel een einde komt aan de naam 'Rodenbachfonds' die in 1984 werd gekozen en die verwijst naar de wortels die het cultuurfonds heeft in de Vlaamse beweging.

"De term 'Rodenbach' is betekenisloos geworden voor de Vlaming van vandaag", motiveert het bestuur de naamsverandering. "Ook het woord 'fonds' is oubollig en maakt plaats voor het woord 'lab'. Een lab staat voor ruimte voor experiment en innovatie."

De organisatie wil door middel van cultuurbeleving lokale solidariteit bevorderen. Het houdt daarbij wel uitdrukkelijk vast aan de Nederlandse taal en de Vlaamse emancipatiegeschiedenis. Om de overgang te begeleiden is Dimitri D'Hondt verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij neemt de rol over van Patrik Vankrunkelsven.

bron: Belga

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight