Roken kost wereldeconomie bijna een biljoen per jaar

Rokers en tabakkauwers kosten de wereldeconomie ongeveer 950 miljard euro per jaar. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het National Cancer Institute (NCI) in de Verenigde Staten. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De economische schade wordt veroorzaakt door de behandeling van ziektes specifiek voor rokers en de verloren productiviteit door de afwezigheid op het werk.

Volgens de onderzoekers hebben programma's om roken in te perken, zoals prijs-en belastingverhoging en een reclameverbod, zeker nut, ook in financieel opzicht. Ook zouden landen met een tabaksindustrie niet moeten vrezen voor een economische achteruitgang, indien het roken zou afnemen. Volgens de studie is er voldoende tijd voor tabaksboeren om naar andere producten om te schakelen.

News

meer News

Spotlight

Twitter gaat zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken

Twitter gaat de zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters ‘For You’-lijst, zo maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

meer Spotlight