Ronde van Wallonië - Boris Vallée klopt "jeugdheld" Tom Boonen, die gehinderd werd door val

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tom Boonen (Etixx-Quick Step) moest in de tweede etappe van de Ronde van Wallonië (2.BC) in een ontsierde massasprint de duimen leggen voor Boris Vallée (Fortuneo-Vital Concept). "Ik werd gehinderd door een valpartij op 150 meter van de streep", liet 'Tornado Tom' zondag na de aankomst in Le Roeulx optekenen. "Ik ben teleurgesteld dat ik niet heb kunnen winnen, maar ben wel tevreden dat ik opnieuw kon meesprinten. Het belangrijkste is dat ik de valpartij heb kunnen vermijden. Veel andere renners hebben minder geluk gehad", vertelde de 35-jarige Boonen. "Ik ken Boris Vallée en weet dat het een sterke renner is. In de finale was het niet makkelijk om vooraan te blijven. Vallée zat in mijn wiel. Ik heb mijn sprint ingezet op zo'n 300 meter, maar werd dan opgehouden door de val. Ik probeerde nog voor de zege te gaan, maar wist toen al dat het lastig zou worden."

Boonen voert na zijn etappezege van zaterdag nog steeds het algemene klassement aan. "Vanaf nu bekijk ik etappe per etappe hoe het loopt. Ik ga er ondanks het zware parkoers alles aan doen om de leiderstrui te behouden."

Boris Vallée boekte niet alleen de grootste overwinning uit zijn wielerloopbaan, maar klopte ook zijn jeugdheld Tom Boonen. "Vier jaar geleden kon ik in de Ronde van Wallonië het peloton nauwelijks volgen. Maar ik wist toen al dat ik hier ooit een etappe zou winnen. Vandaag is het zover, bovendien klop ik Tom Boonen", reageerde de 23-jarige Luikenaar. "Het was een nerveuze sprint, maar ik ben kalm gebleven. Ondanks een massale valpartij bleef ik plakken aan het wiel van Boonen. Ik ben zeer trots dat ik hem hier heb kunnen verslaan. Hij is al heel lang een voorbeeld voor mij. Het is een renner die veel respect heeft voor zijn collega's in het peloton en vooral voor zijn ploegmaats."

bron: Belga