Russische regio verbiedt echtscheidingen één dag per jaar

Koppels die op 8 juli willen scheiden zullen in de Russische regio Novgorod een dag langer moeten wachten om uit de echt te treden. De lokale functionarissen hebben er op die dag enkel huwelijken ingezegend. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Volgens de Russisch-orthodoxe Kerk is 8 juli sinds 2008 de feestdag van Sint Peter en Sint Fevronia, een dag die in het teken staat van de liefde, het huwelijk en het gezin. Voor vele koppels is het de perfecte gelegenheid om in het huwelijksbootje te stappen. Een stap in de tegenovergestelde richting wordt afgeraden, maar niet verboden door de Kerk.

Vooral in Novgorod werd de dag in de bloemetjes gezet. Naast talrijke huwelijken hebben er volgens het Russische persagentschap Tass meer dan 300 feestelijke evenementen om de familiebanden te versterken plaatsgevonden in de regio. Koppels die al vijfentwintig jaar samen of die tussen de vier en zeven kinderen hebben opgevoed werden bovendien beloond met een medaillon.

Ook in de andere Russische regio's werd de dag gevierd en werden koppels gevraagd om hun echtscheiding even uit te stellen. Dat zint de Russisch-orthodoxe Kerk echter niet. Een woordvoerder heeft laten weten dat "druk en weigering om een mensen hun burgerlijke staat aan te passen is geen goed idee".

Foto Pixabay