Ryanair praat voor het eerst met christelijke bediendebond

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair, bekend om zijn afkeer van vakbonden, heeft voor het eerst ingestemd met een vergadering met de christelijke bediendevakbonden LBC en CNE. Dat heeft CNE vandaag bekendgemaakt. De ontmoeting met de christelijke vakbond en met de pilotenvakorganisatie BeCA (Belgian Cockpit Association) zal op vrijdag 19 januari plaatsvinden in een hotel dichtbij de luchthaven van Zaventem. Ook vertegenwoordigers van de luchthavens van Zaventem en Charleroi zullen aan de ontmoeting deelnemen.

"Dit is een primeur. Tot nu toe waren er enkel contacten via advocaten", zei Yves Lambot van de Franstalige bediendebond CNE.

De christelijke bond is in een juridische strijd met Ryanair gewikkeld sinds 2011 voor het hof van beroep in Bergen over de arbeidsvoorwaarden van het Ryanairpersoneel. De vakbond neemt het op voor zes personeelsleden van de luchtvaartmaatschappij op de luchthaven van Charleroi. Zij willen dat de Belgische arbeidswetten gelden en niet die van Ierland, waar de lagekostenmaatschappij haar hoofdzetel heeft.

bron: Belga

 

News

meer News