Sam Louwyck is verrassend nieuw jurylid van 'Dancing With The Stars'

In het nieuwe seizoen van 'Dancing With The Stars' zal een opvallend gezicht de BV's beoordelen op hun danskunsten. Acteur Sam Louwyck, bekend van 'Eigen Kweek' maar ook ex-danser, vervoegt de jury.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Je zou het hem op het eerste zicht niet nageven, maar Sam Louwyck kent veel van dans. De acteur die schitter in de één-reeks 'Eigen Kweek' heeft in zijn jeugd gepassioneerd gedanst. Die kennis mag hij tentoonspreiden in het nieuwe seizoen van 'Dancing With The Stars'. Louwyck zal plaatsnemen op de jurybank en zijn licht laten schijnen op de danspassen van onder andere Julie Vermeire, Kelly Pfaff, Christoff en Viktor Verhulst.

"Een janet, zo noemden ze me"

Louwyck is zot van dansen, maar stopte vroeger bijna door de negatieve reacties erop. "Een janet. Zo noemden verschillende mensen me toen ik pas begon met dansen", vertelt hij aan het Nieuwsblad. "Ik was zestien en een forse bonk die tot dan toe altijd op hoog niveau aan roeisport had gedaan. Maar ik wou een nieuwe uitdaging."

"Tot ik op het toenmalige Torhout/Wercher Peter Gabriel zag optreden. Hij maakte een straffe, sierlijke indruk op het podium. Jaren later heb ik hem dat zelf kunnen vertellen. Hoe ik het gezeur beu was, maar hij me de kracht had gegeven om door te gaan."