Samen eten is even belangrijk voor goede relatie als seks

Een relatie zonder seks is maar al te vaak gedoemd tot mislukking. De keukentafel is voor sommigen de uitgelezen plek om van bil te gaan. Uit recent onderzoek blijkt echter dat die tafel ook op een andere manier je relatie ten goede komt. Samen eten is namelijk essentieel voor een gelukkige relatie. Schuif je benen maar alvast onder tafel!
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

We leven in een tijd waar echte quality time voor koppels schaars gezaaid is. Je holt van het werk naar de yogales, graait onderweg iets mee om te eten en vervolgens haast je je alweer naar je volgende afspraak. Maar misschien moet je toch maar eens wat vaker tijd maken om samen met je partner te eten.

Smartphone aan de kant

Uit een onderzoek van Marriage Foundation blijkt namelijk dat koppels die geregeld samen de benen onder tafel schuiven, gelukkiger zijn in hun relatie. Tijdens het eten leggen we - als alles goed gaat - onze smartphone immers even aan de kant en maken we echt tijd voor de ander. Hoe was je dag? Wat zijn je plannen? Gaan we dit weekend samen iets doen? Het zijn allemaal vragen die naar boven komen tijdens een etentje en die jullie band verstevigt.

Even belangrijk als seks

Concreet zegt 67% van de koppels die regelmatig samen eten dat ze tevreden zijn over hun relatie. Bij hen die standaard apart eten, is dat 58%. Slechts een derde van de getrouwde koppels en 28% van de samenwonenden eet meestal samen. Volgens de voorzitter van de Marriage Foundation, Sir Paul Coleridge, vormen verwaarlozing en verveling de grootste gevaren voor een relatie. Samen eten is een makkelijke manier om tijd te maken voor elkaar zonder enige afleiding. Volgens Coleridge is samen eten dan ook zeker even belangrijk voor een goede relatie als seks.