Schatrijke Indiërs huren Beyoncé in voor huwelijk

De dochter van de rijkste man van India stapt woensdag in het huwelijksbootje. Dat gebeurt met de nodige toeters en bellen, onder meer met een optreden van Beyoncé.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Isha Ambani is de dochter van Mukesh Ambani, de man achter Reliance Industries Limited, een bedrijf dat zich bezighoudt met petrochemie, olie- en gasindustrie en retail. Met een geschat vermogen van 35 miljard euro mag Ambani zich de rijkste man van India noemen én is hij nummer 19 op de wereldranglijst der rijkste mensen.

Privéconcert

Woensdag trouwt zijn 27-jarige dochter met de 33-jarige Anand Piramal, de zoon van miljardair Ajay Piramal, topman van het farmaceutische bedrijf Piramal Group. Zoals de traditie het wil, zijn de festiviteiten voor de trouw afgelopen weekend al van start gegaan.

Zo heeft niemand minder dan Beyoncé een privéconcert gegeven in Udaipur, een idyllische stad in Rajasthan. Het is niet duidelijk hoeveel Mukesh Ambani en Ajay Piramal betaald hebben om Beyoncé aan het werk te zien, maar doorgaans vraagt de Amerikaanse zangeres meer dan 2 miljoen euro voor een optreden.

Bekende gasten

Het bombastische huwelijk werd nu al omgedoopt tot ‘the big, fat Indian wedding'. Er werden honderden vluchten ingezet om de gasten in Udaipur te krijgen. Naast Beyoncé zijn onder meer ook Hillary Clinton, staalmagnaat Lakshmi Mittal, cricketlegende Sachin Tendulkar, en Bollywood-actrice Priyanka Chopra en haar echtgenoot Nick Jonas van de partij. Die laatsten stapten vorige week nog in het huwelijksbootje.

De trouw van Isha en Anand is groot nieuws in India en wordt daar op de voet gevolgd. Dat was ook het geval bij het huwelijk tussen Vanisha Mittal, dochter van ArcelorMittal-topman Lakshmi Mittal, en de zakenman Amit Bhatia. Het trouwfeest vond toen plaats bij het kasteel van Versailles en kostte zo'n 48 miljoen euro.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight