Schilderij van 1850 toont vrouw met iPhone

Mensen die in tijdreizen geloven, hebben nieuw bewijs gevonden. Zo is er een schilderij van 1850 waarin een vrouw een iPhone lijkt vast te hebben. 
door
lien.sterkens
Leestijd 1 min.

Peter Russell uit Glasgow ontdekte het werk toen hij met zijn partner het Neue Pinakothek museum in München bezocht. Tot zijn verbazing lijkt de vrouw in het schilderij 'The Expected One' van Waldmüller te staren naar het scherm van een iPhone. Het toestel lijkt zelfs haar gezicht te verlichten.

Gebedsboek

In het tafereel zie je ook een jongen op zijn knieën die het onoplettende meisje een bloem aanbiedt. Die laatste lijkt echter te druk te zijn met haar Instagrampagina om zijn avances op te merken. Of ze is er niet van onder de indruk en raadpleegt ze Tinder voor een betere partij?

Zou ze een korset online aan het bestellen zijn? Misschien is ze de nieuwste hit van Wagner aan het downloaden? Hoewel wij ons al amuseren met haar online bezigheden te achterhalen, is er jammer genoeg geen vorm van tijdsreizen aan te pas gekomen. De vrouw zou simpelweg een gebeds- of hymneboek in haar handen hebben.