Scholen opnieuw open na kerstvakantie

Na de kerstvakantie, op maandag 4 januari, gaan de scholen opnieuw open. De huidige maatregelen in het onderwijs blijven zeker in de twee weken na de heropening gelden, dus tot en met 15 januari. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) na overleg tussen de onderwijspartners en de virologen.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 2 min.

«Ik wil geen verlenging van de kerstvakantie zoals hier en daar geopperd wordt. Dat zou de leerachterstand enkel vergroten», aldus Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). «We hanteren al heel lang strenge veiligheidsmaatregelen en scholen zijn niet de motor van het virus. Laat ons er dus voor zorgen dat scholen niet nog meer dan vandaag het slachtoffer worden.»

De huidige geldende gezondheidsmaatregelen blijven zeker van kracht in de eerste twee weken na de kerstvakantie, dus tot en met 15 januari. «Schoolteams moeten zich in de kerstvakantie dus niet voorbereiden op nieuwe maatregelen vanaf 4 januari», klinkt het nog. Het onderwijs houdt wel vast aan de start- en einddatum van de kerstvakantie.

Herevaluatie

Op zaterdag 2 januari staat een nieuwe evaluatie gepland. Dan bekijken de onderwijspartners of er in de toekomst verstrengingen nodig zijn, dan wel of er ruimte kan komen voor bijvoorbeeld meer contactonderwijs in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs.

Blijf in uw land

De onderwijspartners roepen iedereen op om de richtlijnen te volgen en om tijdens de kerstvakantie ook geen buitenlandse reizen te maken, als die niet strikt noodzakelijk zijn. «Dat zal helpen om de scholen open te houden», klinkt het nog.

News

meer News

Spotlight

Vijf geheimen om er elke dag fris uit te zien

Zie je er 's ochtends uit alsof je door een tornado bent getroffen? Of merk je halverwege de dag dat je erbij loopt als een lijkbleke slak? No worries, het geheim van een frisse uitstraling zit ‘m vaak in kleine gewoontes – zoals deze vijf beautyroutines.

meer Spotlight