Schoonzus van Louis Talpe is nieuwe Miss België

Tijdens een galashow in het Plopsa Theater in Adinkerke is Romanie Schotte tot Miss België 2017 gekroond. "Ik sta nog altijd te trillen op mijn benen", reageerde de 19-jarige studente.
door
Ruth
Leestijd 1 min.

Tot de grote favorieten werd ze vooraf niet gerekend, maar dat zal Romanie Schotte worst wezen. Als mooiste meisje van België treedt ze in de voetsporen van de Antwerpse Lenty Frans, die ze als een groot voorbeeld beschouwt.

"Lenty heeft zich enorm ingezet voor liefdadigheid en is onder meer naar Cambodja gegaan. Dat plan ik ook te doen. Ik wil mensen ontmoeten en me volop inzetten voor anderen. Uiteraard zal ik mijn land zo goed mogelijk vertegenwoordigen", verzekert de Brugse.

Belga/ J. Jacobs

Met Delphine Devos uit Deerlijk als eerste eredame werd het trouwens een West-Vlaams feestje in Adinkerke. Eva Mira uit Luik mocht als derde mee het podium op, nadat vorig jaar geen enkele Waalse in de top vijf eindigde. "Maar daar zijn wij niet mee bezig. Van zodra de meisjes op het podium staan, vergeten we de afkomst", repliceerde organisatrice Darline Devos.

Voor Romanie Schotte opent het kroontje ongetwijfeld nieuwe deuren. Toch is de jonge vrouw al enigszins vetrouwd met roem. Niet alleen is ze familie van ex-wielrenner Briek Schotte, ook een lid van haar schoonfamilie is bijzonder populair: Schotte deelt lief en leed met Stefan Talpe, broer van acteur Louis.

Intussen heeft de studente besloten haar studies KMO-management een jaartje op te schuiven, maar voor de rest laat de Brugse het graag over zich heen komen. "Het zal heel druk worden, met persmomenten en sponsorverplichtingen. Maar voor mij wordt dit zo'n unieke ervaring om het hele jaar dit mooie kroontje te mogen dragen."

Organisatrice Devos bevestigde tot slot dat Schotte naar Miss World gaat. "Zij staan erop om onze Miss naar hun verkiezing te halen."

Belga / B. Doppagne