Schotse voetbal teruggevonden in Noorwegen

Een voetbal van een ploeg uit het Schotse Aberdeen is teruggevonden in het Noorse Vanna, ruim 1.800 kilometer verder. 
door
Kevin
Leestijd 2 min.

De voetbal is er eentje van de U19-ploeg van Banks o'Dee FC. Zoals de naam van de club al doet vermoeden, speelt het team op oever van de rivier Dee. Regelmatig belandt een bal in de stroom, waarna die meestal verdwijnt.

Maar één bal is opnieuw opgedoken, in het Noorse Vanna dan nog. Nils Hugo vond het voorwerp terwijl hij naar drijfhout zocht op het strand. Volgens BBC News bracht hij zijn vondst bij zijn vriend Johnny Mikalsen, die contact opnam met de club wiens naam op de bal stond geschreven.

"Hoi! Jullie zijn waarschijnlijk meesters in de lange bal", schreef Mikalsen. "Een vriend heeft een voetbal van jullie club gevonden aan de kust. Het heeft een hele weg afgelegd. We bevinden ons op 1.800 kilometer van Aberdeen, op het eiland Vanna. De bal is een beetje vies na de lange afstand, maar nog bruikbaar."

De kans bestaat dat de bal binnenkort terugkeert naar de club. De Noorse vinder broedt op een reisplan richting Schotland. Bovendien denkt Banks o'Dee FC er aan om de Hugo en Mikalsen uit te nodigen al eregasten.