Schrik voor een soa? Nu kan je je online laten testen

Er wordt massaal onveilig gevreeën in ons land, dus is het belangrijk dat we ons voldoende laten testen op soa's. Sommige mensen durven daarvoor echter niet naar de dokter te gaan, maar tegenwoordig kan je dat ook online laten doen. Anoniem.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Uit onderzoek is gebleken dat twee op de drie studenten al onveilig gevreeën hebben. Bovendien gaven de ondervraagde studenten aan dat slechts de helft zich ooit heeft laten testen op een geslachtsziekte.

Nochtans komen soa's vaak voor in ons land, het meest bij mensen tussen 15 en 34 jaar. Maar liefst 1 op de 20 jongeren is besmet met de meest voorkomende soa: chlamydia. Daarna volgen syfilis (13,4 per 100.000), gonorroe (10,2 per 100.000), genitale wratten (10 per 100.000), herpes (onbekend) en hiv (5 per 100.000).

Anoniem en snel

Niet iedereen brengt bij twijfel graag een bezoekje aan de dokter omdat ze zich ervoor schamen. Daarom is het handig dat dit nu ook online kan. Via DEZE WEBSITE kan je je anoniem laten testen. Binnen de 24 uur ken je de uitslag al.

Belangrijk om weten is dat je altijd minstens twee weken na het laatste onveilige contact moet wachten vooraleer je de test doet.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight