Seksspeeltjes populairder dan ooit door coronavirus

De ‘blijf in uw kot'-maatregelen hebben een duidelijke impact op de verkoop van seksspeeltjes. Sommige winkels zien een verdrievoudiging van de bestellingen.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Door de coronacrisis moeten we zoveel mogelijk binnen onze vier muren blijven, maar wat als Netflix of andere vormen van entertainment niet meer voldoende zijn? Wel, blijkbaar grijpen heel wat mensen dan naar seksspeeltjes. Die verkopen momenteel als zoete broodjes, veel meer dan voordien.

Seksspeeltjes hamsteren

Zo zag WOW Tech Group in maart een stijging van 40 procent en verkoopt COTR drie keer meer dan dezelfde maand vorig jaar. “Het lijkt wel of mensen seksspeeltjes aan het hamsteren zijn. Als mensen vijf seksaccessoires of vier verschillende maten van buttplug kopen, lijkt het erop dat mensen investeren op lange termijn”, vertelt Alicia Sinclair, CEO van COTR, aan Vice.

Desinfecteren

Een bepaald product steekt er qua verkoop met kop en schouders bovenuit: een toestel waarmee je seksspeeltjes kunt desinfecteren. Mensen wassen dus niet alleen regelmatiger hun handen en dat is goed, want er kunnen nogal wat bacteriën blijven zitten op gebruikte speeltjes. “Iemand kocht er zelfs vier. Ik vermoed dat mensen het toestel niet alleen voor seksspeeltjes gebruiken, maar ook voor hun sleutels, smartphones, en andere zaken”, klinkt het.