Serie 'Supergirl' krijgt transgender superheldin

Actrice Nicole Maines gaat in de televisieserie 'Supergirl' een transgender superheldin vertolken. Een unicum want het is de eerste keer er in een televisiereeks zo'n baanbrekende rol voorkomt. Het nieuws raakte bekend tijdens Comic-Con in San Diego, een jaarlijks evenement waarin de cast en fans van bekende films en tv-series bijeenkomen.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Maines, die zelf transgender is, zal in de huid van Dreamer kruipen. Haar personage is een alter ego van Nia Nal, een superheld uit de stripverhalen van DC Comics. Samen met Supergirl, het nichtje van Superman wil ze de straten van National City veiliger maken. "Mijn personage is een gevoelige vrouw die anderen wil beschermen, aldus Maines tijdens een interview". De superheldin zal haar opwachting maken tijdens het vierde seizoen van 'Supergirl'.

"We've had trans representation on television for a while but it hasn't been the right representation," says Nicole Maines, who will play TV's first trans superhero on #Supergirl https://t.co/xsvh5qAJZ3 pic.twitter.com/P9BVkbUY96

— Variety (@Variety) July 22, 2018