Sexting geeft je seksleven een boost

Suggestieve berichten of uitdagende foto's sturen naar je wederhelft, is goed voor je seksleven. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek naar de gevolgen van 'sexting'.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Doorgaans komt sexting vooral negatief in het nieuws, denk maar aan het hackingschandaal waarbij vorig jaar duizenden pikante foto's van beroemdheden online gelekt werden. Toch kunnen seksueel getinte berichten ook gunstige effecten hebben, zo benadrukken wetenschappers van de Universiteit van Philadelphia.

80% doet het

Uit hun onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van de volwassenen zich al eens aan een of andere vorm van sexting gewaagd heeft. In drievierde van de gevallen ging het om het sturen van foto's naar vriend, vriendin, echtgenoot of echtgenote. De respondenten die aan sexting deden, bleken gemiddeld genomen meer tevreden met hun relatie, en ook hun seksleven kreeg betere punten.

Die bevinding gold evenwel niet voor vrijgezellen, en ook bij deelnemers die hun eigen relatie omschreven als "zeer hecht" bleek sexting niet gelinkt aan een hogere tevredenheid. Voor alle andere groepen kunnen expliciete berichten volgens de onderzoekers "de positieve effecten van een open seksuele communicatie vergroten".