Sinead O'Connor bekeert zich tot de islam

Sinead O'Connor heeft zich bekeerd tot de islam. Dat heeft de Ierse zangeres aangekondigd, zo bericht de Britse openbare omroep BBC vrijdag. O'Connor, bekend van nummers als 'Nothing Compares 2 U' en 'Troy', gaat voortaan door het leven als Shuhada'.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Volgens de singer-songwriter is haar beslissing "het natuurlijke besluit van de reis van om het even welke intelligente theoloog. De studie van elk heilig geschrift leidt naar de islam», zegt ze op Twitter". De zangeres heeft ook een video van zichzelf geüpload waarin ze de 'adhan' zingt, of de islamitische oproep tot het gebed.

Het is niet de eerste keer dat O'Connor, die haar naam vorig jaar al wettelijk wijzigde naar Magda Davitt, zich publiekelijk uitlaat over religie. In 1992 zorgde ze voor beroering toen ze live op de Amerikaanse televisie een foto van de paus verscheurde. Zeven jaar later werd ze in Lourdes tot priester gewijd door een afsplitsing van de Rooms-Katholieke Kerk. De Katholieke Kerk, die niet toelaat dat vrouwen priesters worden, weigerde de ceremonie te erkennen.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight