Sint doet opnieuw beroep op postkantoor

Kinderen die graag een brief schrijven naar Sinterklaas, kunnen dat doen via bpost. "Elk kind dat een brief schrijft, krijgt een antwoord en een cadeautje", verzekert het postbedrijf. 
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Nog een kleine maand en de grote kindervriend uit Spanje brengt alle brave koters opnieuw een nachtelijk bezoek. "Om niet te verdwijnen onder de grote berg brieven, roept Sinterklaas al meer dan dertig jaar de hulp in van bpost", vertelt woordvoerder Barbara Van Speybroeck aan Metro.

Traditiegetrouw wordt er een speciaal sint-secretariaat uit de grond gestampt om de godheilige man te helpen. "Enkele tientallen mensen lezen de verlanglijstjes van de kinderen en sturen alvast een verrassing terug", legt Van Speybroeck uit. Brave jongens en meisjes die hun wensen neerschrijven of een tekening maken, kunnen een antwoord en een speelboekje in de brievenbus verwachten.

"Elk jaar kruipen enkele honderdduizenden kinderen in hun pen voor de Sint. Ook dit jaar verwachten we evenveel brieven." Kinderen kunnen alleen of met de klas een brief schrijven. De juf of meester verzamelt alle schrijfsels in een envelop.

Om er zeker van te zijn dat alle brieven goed aankomen, geeft bpost het juiste adres mee: Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Op de omslag moet geen postzegel gekleefd worden, maar het is wel belangrijk dat je je naam en eigen adres vermeldt op de achterkant van de envelop.

Stoomboot

Dit weekend is de jaarlijkse intrede van de Sint gevierd in Antwerpen. Een fanfare en een aantal vlaggenzwaaiers wachtten de stoomboot op. Vanaf de Schelde trok een stoet richting Grote Markt. Terwijl Pieten zoetigheden uitdeelden, schudde de Sint de hand van heel wat kinderen, die tekeningen of ook wortels bijhadden voor het paard van Sinterklaas ‘Slechtweervandaag'. De goede man maande de kinderen aan om lief te zijn voor elkaar, niet te pesten en flink mee te werken op school.