Sms-dienst spreekt daklozen moed in en helpt met re-integratie

In Nederland is een nieuw sms-netwerk ontwikkeld dat daklozen informeert en helpt bij hun herintegratie in de maatschappij. Het project werd op poten gezet op vraag van de burgemeester van Amsterdam. Door het grote succes nemen steeds meer Nederlandse steden de werkwijze over.
door
Armin
Leestijd 1 min.

Street-Messenger heet de sms-dienst. Concreet krijgen de daklozen twee keer per dag een sms met allerlei nuttige informatie. Zo worden ze op de hoogte gesteld van gratis knipbeurten, een opvang die opengaat of wanneer het gaat vriezen, vaak vergezeld van een boodschap om ze een hart onder de riem te steken. Ook inwoners kunnen mooie boodschappen insturen, waarvan de organisatie de beste doorstuurt.

De dienst richt zich vooral op nieuwe daklozen. Zij komen vaak door pech zoals een scheiding, baanverlies of faillissement op straat terecht en hebben nog een grote kans om zich terug in de maatschappij te integreren. De sms'en zouden hen hierbij moeten helpen.

 

 

 

News

meer News

Spotlight

Twitter gaat zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken

Twitter gaat de zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters ‘For You’-lijst, zo maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

meer Spotlight