Speelhallen voor kinderen voorlopig gesloten in Center Parcs

door
Belga
Leestijd 2 min.

Center Parcs heeft zijn speelhallen voor kinderen voorlopig gesloten. Dat schrijft Het Nieuwsblad, en het nieuws wordt door Center Parcs bevestigd in een persbericht. De Kansspelcommissie stuurde de uitbater van vakantieparken bovendien een brief waarin staat dat de speelhallen voor kinderen in de Belgische parken gesloten moeten worden en de bingospelletjes stopgezet moeten worden. "Nadat de Kansspelcommissie op vrijdag 9 maart de arcadehallen bij Center Parcs heeft gecontroleerd en na de ontvangst van een schrijven van dezelfde Commissie, heeft Center Parcs beslist om de speelzalen beheerd door zijn partner Alrecrea, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in arcades en indoor speeltuinen, met onmiddellijke ingang te sluiten", aldus het vakantiepark in een persmededeling. "Center Parcs heeft Alrecrea om een volledige audit gevraagd in verband met de naleving van de Belgische wetgeving van de games aanwezig bij Center Parcs en Sunparks in België." De speelzalen worden pas heropend na de bevestiging van de Kansspelcommissie dat de aangeboden spellen in overeenstemming zijn met de wettelijke vereisten, klinkt het nog.

Volgens de Kansspelcommissie zijn de speelhallen niet vergund. Enkel de flipperkasten en gewone computerspelletjes die de behendigheid van de kinderen testen, mogen in gebruik blijven. Enkel wanneer de spelletjes die niet toegelaten zijn stopgezet worden, mogen de speelhallen weer geopend worden, zegt woordvoerster Marjolein De Paepe aan het persagentschap Belga.

"Kansspelen zijn volgens de wetgeving verboden, behalve wanneer er een vergunning is, bijvoorbeeld in casino's. Daarnaast is er een uitzondering op de wetgeving voor spelen met een kleine inzet in kermissen en pretparken", legt De Paepe uit. "Die uitzondering geldt niet voor vakantieparken. Mochten ze in andere vakantieparken ook over dergelijke speelhallen beschikken, zijn die ook niet toegelaten." De Kansspelcommissie heeft momenteel geen aanwijzingen dat die speelhallen er zijn in andere vakantieparken. Center Parcs liet ondertussen weten te willen samenzitten om te zien wat beter kan, aldus De Paepe nog.

De beslissing van Center Parcs en de brief van de Kansspelcommissie komen er na de "Pano"-reportage van vorige week, waarin te zien was hoe er in het vakantiepark De Vosse­meren een speelhal voor kinderen was ingericht.

bron: Belga