SPOT ON. Don Kapot: «Culturele sector, hang on!»

Metro draagt ontluikend muzikaal talent een warm hart toe. Daarom zetten we regelmatig beginnende artiesten in de schijnwerpers. Vandaag is het woord aan Don Kapot, een jonge Brusselse band die avontuurlijke afropunk en freejazz belijdt. Hun tweede langspeler ‘Hooligan’ verscheen eind maart van dit jaar. Dit najaar staat een knallende concerttournee op het programma.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Wie zijn Don Kapot?

Scheurende sax, vette grooves en bakken energie! Dat zijn de ingrediënten voor de muziek van Don Kapot. Of zoals ze zelf zeggen: afropunk rock 'n roll power. Kamp je met zware dagen en slapeloze nachten? Don Kapot injecteert een portie positieve energie om goedgemutst deze druilerige dagen door te komen.

Beschrijf de origin story van jullie muzikale project.

Viktor Perdieus (foto links): «Het begon allemaal in november 2016 in een klein Grieks cafeetje te Brussel, waar drie bebaarde en bevriende mannen met een samenraapsel van songs, improvisaties en grooves hun publiek deden dansen. Na verscheidene experimenten in hun live labo besloot de band, ondertussen gewapend met hun eerste langspeler, de wereld te verkennen. Nu, na enkele tournees en verschillende concerten in binnen- en buitenland, wachten we met honger naar publiek het moment af waarop we ‘Hooligan’ live kunnen brengen.»

Waarmee onderscheiden jullie zich van de grijze massa?

«De combinatie van humor, rauwe doch verfijnde energie, catchy songs en de drang om buiten de lijntjes te kleuren.»

Fans van welke gevestigde artiesten zouden jullie muziek weleens kunnen smaken?

«Jimi Hendrix, King Gizzard & the Lizard Wizard, Fela Kuti, Can en Deerhoof.»

God is een dj, wist Faithless ons te melden. Mocht er één plaat op endless repeat staan in de hemel, welke zouden jullie aanvragen bij jullie aankomst daarboven?

«‘Remain in Light’ van Talking Heads.»

Wat is jullie grootste muzikale ambitie?

«Een wereldtournee!»

Deze peeps verdienen een shout-out:

«Iedereen in de culturele sector, hang on!»